Whatsapp gizlilik Politikası değişikliği ertelendi mi?

Whatsapp uygulaması, kullanıcıları için zorunlu tuttuğu Whatsapp gizlilik politikası değişikliği için tepki almıştı. Konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, bu karardan geri adım atıldığı öğrenildi. Whatsapp gizlilik politikası değişikliği ertelendi mi sorusu bu anlamda çok fazla merak edilmektedir.

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma platformu Whatsapp, Gizlilik politikası ile alakalı yaptığı değişim ile kullanıcılarından büyük bir tepki almıştı. Gelen tepkiler Whatsapp’ın bu kararından geri dönmesine neden oldu. 8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği duyurulan gizlilik sözleşmesi 15 Mayıs 2021 tarihine ertelendi.

Whatsapp gizlilik politikası ne zaman değişiyor?

Whatsapp uygulaması yetkileri yaptıkları açıklamalarda, gizlilik politikası değişikliği yapacaklarını ve kullanıcıların verilerini Facebook ile paylaşacaklarını açıklamıştı. Yapılan açıklama sonrasında bir çok Whatsapp kullanıcısı hesaplarını silmeye başladı. Akıllı telefon kullanıcılarının diğer mesajlaşma uygulamalarını tercih etmesi, uygulamanın ilk günlerde %15 oranında kayıp yaşamasına neden oldu. Signal, BİP Telegram gibi uygulamalar da ise kullanım artışı yaşandı.

Whatsapp, kullanıcılardan gelen tepki üzerine geri adım attı ve konu ile alakalı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, Gizlilik sözleşmesinin yürürlüğe gireceği tarih 8 Şubat 2021 iken, 15 Mayıs 2021’e ertelendi. Değişikliği daha iyi anlatmak için tarihin ertelendiği ifade edildi.

Whatsapp, kullanıcılarının mesajlar, hesap bilgileri, ödeme verileri, kullanım ve kayıt bilgileri, konum bilgileri, kullanıcı şikayetleri, üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları, başkalarının sizin hakkınızda elde ettiği bilgileri toplayabilmektedir. Toplanmış olan bu veriler güvenlik ve bütünlük, yan hizmetler, Facebook şirketleri hakkındaki kurumsal ve iletişimsel etkileşimlerde kullanılıyor.

Whatsapp yerine alternatif uygulamalar

Whatsapp’ın bu hamlesi sonrasında kullanıcılar bir süre için Whatsapp’ı askıya aldı. 15 Mayıs 2021 tarihi sonrasında da neler olacağı büyük bir merak konusu. Bir çok akıllı telefon kullanıcısı, alternatif mesajlaşma uygulamalarına geçiş yaptı. Genel olarak uygulamaların mantıkları aynı olsa da BİP, Telegram ve Singal’ın şu anda milyonlarca kullanıcı ile hizmet verdiğini ifade edebiliriz. Alışkanlıklarını değiştirmek istemeyen kullanıcılar Whatsapp’ın hamlelerine karşın değişim yapmaz iken, bunun aksine karar veren kesimin çok büyük bir yüzdeyi oluşturduğunu ifade etmek mümkündür.

Whatsapp uygulaması, Facebook tarafından satın alındıktan sonra yeni değişimler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Görüntülü konuşma, mesajlaşma, sesli mesaj gönderme, dosya gönderme, hikaye paylaşma gibi seçenekleri olan Whatsapp uygulamasının özellikler açısında Telegram’ın gerisinde kaldığını ifade edebiliriz. Telegram’ın daha geniş kitlelere hitap edilmesini sağlayan sayfa oluşturma seçeneği ve daha eğlenceli emojileri insanların ilgisini çekiyor.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir