Çalınan İnstagram hesabımı nasıl geri alırım ?

Eyvah! İnstagram Takipçi hesabım çalındı ne yapacağım, nasıl geri alacağım diyorsanız bu yazı tam size göre. Günümüz popüler uygulamalarından olan instagram bireysel ve kurumsal kullanıcılar için oldukça eğlenceli ve bir o kadar da yararlı bir uygulama ancak bazı durumlarda sosyal medya uygulamalarından olan instagramın yönetimini elimizde olmadan kaybedebiliyoruz.  Hesaplarımız ele geçirilip izinsiz içerik paylaşımları yapılabiliyor ya da hesabınız çalınıyor ve hiç erişemiyorsunuz. Bu durumda yapmamız gerekenler neler?

Bunları maddeler halinde sıralayacak olursak

  • İlk yapmamız gereken instagram yardım merkezine başvurmak
  • Daha sonra karşınıza çıkan sayfada Gizlilik Ve Emniyet Merkezi butonuna tıklayıp hesabınıza ne olduğunu seçin. Hesabınız başkasının eline mi geçti yoksa sizin adınıza izinsiz içerikler mi paylaşılıyor?
  • Eğer hesabınızdan sizin adınıza izinsiz içerikler paylaşıldığını düşünüyorsanız yapmanız gerekenler şifrenizi değiştirmek ya da kendinize bir şifre yenileme postası göndermek olacaktır. Şifrenizi değiştirmek için linke tıklayabilirsiniz.
  • Şüpheli üçüncü taraf uygulamalarının hesabınızda izinsiz içerik paylaştığını düşünüyorsanız hesabınıza erişimi iptal etmelisiniz.
  • Hesabınızın başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız e-posta adresinize instagram tarafından bir mesaj gelip gelmediğini kontrol edin. instagramdan hesabınıza e-posta adresinizin değiştiğine dair bir e-posta aldıysanız gelen mesajdaki bu değişikliği geri al butonuna basarak değişikliği geri alın eğer başka değişiklikler de yapıldıysa (ör.şifreniz, telefon numaranız )ve değişikliği geri alamıyorsanız, adresinizi eskisiyle değiştiremiyorsanız hesabınızı şikâyet etmelisiniz.
  • E-posta adresinize veya telefon numaranıza giriş bağlantısı isteyin.

Hesabın sizin olduğunu doğrulamak ve e-posta adresinize ya da telefon numaranıza giriş bağlantısı almak için instagram yardım ekibine başvurun.

Yalnızca sizin erişebildiğiniz güvenli bir e-posta adresi girdiğinizden emin olun. Talebinizi gönderdikten sonra, sonraki adımlar için Instagram’dan gelecek e-postayı bekleyin.

İOS’ta: giriş ekranındaki Şifreni Mi Unuttun? Bağlantısına tıkladıktan sonra ileri düğmesinin altında yer alan Daha Fazla Yardıma Mı İhtiyacın Var? Butonundan yönergelerle ilerleyip hesabı şikâyet edin ve Kimliğinizi Doğrulayın.

Android’de: giriş ekranında Giriş Yap kısmında giriş yapmayla ilgili yardım al seçeneğine tıklayın kullanıcı adınızı e-posta adresinizi ya da telefon numaranızı yazın ve ileri butonuna basarak devam edin. Kullanıcı adınızı bilmiyor ya da hatırlamıyorsanız buradan yardım alabilirsiniz.

Kimliğinizi doğrulamak için: instagram tarafından size gönderilen kodun elle bir kağıda yazılmış halini tutarken çekilmiş bir fotoğrafınızı ya da kaydolduğunuz telefon numarası veya telefon numaranızı ve kaydolurken kullandığınız cihaz türü kimliğinizi doğrulamak adına geçerli olacaktır. Bu bilgileri gönderdiğinizde instagram yardım ekibi tarafından vermiş olduğunuz güvenli e-posta adresinize hesap kurtarma talimatları gönderilecektir.

 

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir