Instagram Hikayelerine reklam verme

Sosyal medyanın en popüler unsurları arasında yer alan Instagram hikayeleri önemli reklam modellerinden biri haline gelmiştir. Bu anlamda sizler için reklam verme örnekleri konu başlığında önemli içerikler sunmaya karar verdik. Bu yöntemleri kullanmanız halinde, reklam verme noktasında önemli işlere imza atmak söz konusu olacaktır.

Instagram, günümüzün en fazla tercih edilen sosyal medya pazarlarından biridir. Pek çok avantajı içinde barındırır konumda olması, önemli sektörlerin bu alanda reklam ve çeşitli kampanyalar yapmasına neden olmaktadır. Instagram hikayesi reklam modelinin yaygın hale gelmesinde en önemli rol, kullanıcıların bu yöntemi çok sık tercih etmesidir. Instagram Story reklamları sayesinde hedef kitlenize çok daha kısa süre içinde ulaşmanız söz konusu olmaktadır.

Yeni içeriklerinizi duyurmak, gönderilerinizi doğru bir şekilde hedefine sunmak adına story son derece önemli bir uygulamadır. Instagram hikayelerine reklam vermek için neler yapmanız gerektiğini bu yazımızda sizlere aktaracağız.

Instagram hikayelerine nasıl reklam verilir?

Instagram hikaye reklamları oluşturulması ve sonrasında da kullanıcılara sunulması 3 farklı aşamadan meydana gelir. Üç farklı kampanya seçeneği bulunmaktadır. Bu aşamaları doğru bir şekilde yaparak sonuca ulaşmak söz konusudur.

Reklam değerlendirme ve doğru geri bildirim alma süreci olarak bilinen ilk aşama farkındalık oluşturma imi ile geçer. Sonraki adıma geçmek için story reklamını buradan alın seçeneğinin tercih edilmesi gerekir. Sonraki adımda ise hedef kitle dilediğiniz gibi oluşturulmalıdır. Burada Envanter düzenle kısmı etkin olmalı ve reklamını yapmak istediğiniz alanı seçmelisiniz.

Üçüncü adımda ise Instagram Hikaye reklamlarının görsel mi yoksa video mu olarak paylaşılacağına karar verilir. Burada tek görüntü ya da video için önerilen çözünürlüğe göre hareket etmek son derece önemlidir.

Üç basamağı da doğru bir şekilde yürütmeniz halinde, firmanız için etkin bir şekilde reklam süreci oluşturmanız söz konusu olacaktır. Doğru işlemler yapmak ve süreci net bir şekilde yönetmek için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Söz konusu olan aşamaları tamamlamanız ardından, Story reklamlarınızın ön izleme alanında görülmesi mümkün olur. Burada reklamın ne şekilde yayınlanacağını görebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir