Instagram’da Organik Takipçi Arttırma Taktikleri

Merhaba Mini AVM Takipçileri, Bu yazımızda sizlere doğal yollarla organik takipçi nasıl arttırılır onun bilgisini vermeye çalışacağız. Tamamen Para odaklı bir firma olmadığımız için Müşterilerimizi ve Takipçilerimizi bilgilendirmek amacıyla merak edilen sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Yazımıza başlamadan önce Doğal yollardan nasıl Takipçi arttırılır gibi sorular çok fazla aldığımız için bu konuya bir açıklık getirmek istedik.

 Instagram Takipçi Arttırma Taktikleri

  1. Öncelikle Profilinizin amacını belirlemeniz gerekiyor. Profiliniz marka odaklı olacaksa insanlara detaylar vermeniz lazım. Gerçek hayatta sattığınız fiziksel ürünlerinizi devamlı övün ve tanıtın. Ayrıca Instagram Tanıtım araçlarını kullanarak, Reklam vererek ürünlerinizi tanıtın ve İnsanlara satışa yönelik detaylar vererek, Ürünlerinizi gören insanlarda ben buna sahip olmalıyım hissini yaşatın. Örnek: 3 ayakkabı 99 Lira gibisinden paylaşımlara sıklıkla devam edin ürünlerinizi pazarlayın.
  2. Paylaştığınız içeriklerde Yüz kullanmaya ve yazıların kısa olmasına dikkat ediniz. İnsan yüzü olan paylaşımlar %38 daha fazla beğeni alıyor. Bunun dışında kullanıcılarınızı etkileşime sokun ki insanlar yorum yapma ihtiyacı duysunlar. Bu şekilde olursa keşfet bölümüne düşme oranınız artacaktır.
  3. Eğer Marka iseniz İnsanların sizi sadece Sosyal Medya hesaplarınızdan değil İnternet sitelerinizden de takip etmesini sağlayın. Biyografi kısmına internet sitenizin adresini yazarak insanlarda bir güven hissi oluşturun.
  4. Görselleriniz özgün olmalı, tekrara düşmeyen yani aynı konulara düşmeyen paylaşımlar olmalı. Farklı kitlelere ulaşmaya çalışabilirsiniz bunun dışında kendinize bir filtre veya şablon oluşturmanız gerekiyor. İnsanların bu şekilde algısıyla oynamanız lazım. Sağlam istikrarlı gidiniz, bununla alakalı şablon yapmayı bilmiyorum uğraşamam diyorsanız, bir tane filtre belirleyin insanlara görsellerinizi tek bir tasarım, tek bir görsel renk ile sunmaya çalışın.
  5. Paylaşacağınız görsellerde en önemli yazılar en başa gelmeli.
  6. Google Trendlere girerek uygun hashtag’ları belirlemeniz gerekiyor.
  7. Günde bir (1) veya iki (2) içerik eklemeniz gerekiyor veya bu konuyla alakalı günlük beş (5) story atınız. Daha fazla Story atarak insanları sıkmayınız, bunun yanında çok fazla story sebebiyle spama düşmeyin. Instagram algoritması devamlı güncellendiği için bir de çekebiliyorsanız haftada bir (1) kez Reels videosu çekip paylaşın.
  8. Alanınızda en yüksek takipçili hesapları bulun ve takipçilerini inceleyin. Bir iki etkileşime girmek için fırsat kollayınız.
  9. Diğer kullanıcılarla etkileşimde olun, örnek kullanıcılarla yorum bölümünde iletişim halinde olarak muhabbetlere girebilirsiniz. İletişim halinde olmanız sosyal olmanız çok önemlidir.
  10. Çaprazlama reklamlar yapabilirsiniz. Farklı sektörlerde hizmet veren arkadaşlarınızla veya firmalarla çapraz reklamlar yapınız. Siz karşı firmanın reklamını yaparken karşı firmada sizin reklamınızı yapsın. Bu şekilde iki tarafta kazançlı çıkacaktır. Farklı kitlelere ve takipçilere ulaşabilir iki firmanın güvenilirliği daha fazla artacaktır.
  11. Bütçenize göre çekilişler yapın. Hesaplarınızı takip ettirmeye yönelik çekiliş düzenleyiniz, Paylaştığınız postu beğendirmeye, arkadaşlarını etiketlemeye, yorum yaptırmaya yönelik çekilişler keşfete düşmenizi sağlamış olacak ve yeni takipçiler kazanabileceksiniz.
  12. Bir süre sonra güvendiğiniz içerikleri Instagram üzerinden reklam verin.
  13. Bir ürün satıyorsanız paketlerinize instagram sosyal medya hesaplarınızı üzerine bastırınız. En kötü ihtimal kartvizitlerinize sosyal medya hesaplarınızı yazın ki sizleri takibe alsınlar.
  14. Yaptığınız bu işlemlerin istatistiklerini tutunuz. Takipçi kitlenizi belirleyip, kitleye karşı paylaşımlar yaparak ilgisini çekebilecek postlar paylaşın.

Bu yazımızda sizlere doğal yollarla takipçi kasma nasıl yapılır bunlara bilgi vermek istedik. Umarım verdiğimiz bilgiler işinize yarar, yazımızı okuduysanız yorum yapmayı unutmayınız.

Ayrıca Aktif Organik Türk Çekiliş Takipçisi satın almak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Sizleri yüksek takipçili sayfalara sponsor ekleyerek organik takipçiler kazanmanızı sağlıyoruz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir