En iyi sosyal medya fenomenleri

Sosyal medya fenomenler, pazarlama anlayışının temel ögelerinin başında geliyor. Düzenin değişmesi ile birlikte ınfluencerlık son derece geçerli bir meslek haline geldi, bir çok kişi için kanaat önderi olarak anılmaktadır. En iyi sosyal medya fenomenleri araştırması yaptığımız zaman, bunların kitlelerini etkileyebildiklerini ve satın alma davranışlarını değiştirdiklerini görebiliyoruz.

Teknolojide meydana gelen değişimler beraberinde yeni sektörlerin de ortaya çıkmasına neden oldu. Bunlar arasında yer alan Sosyal medya fenomenler, Türkiye’de çok uzun zamandır varlıklarını sürdürüyor. Influencer olarak bilinen bu kesim, yaptıkları işler ve kullandıkları dijital medya platformları üzerinden takipçilerine deneyimleri üzerinden paylaşım yolu ile pazarlama yapmaktadır. Bunlar belli bir grubu yönlendirme gücüne sahiptir. Sosyal medya kullanımında artış nedeniyle, güçleri azımsanmayacak kadar fazladır.

Dijital medya aracılığı ile yapılan pazarlama yöntemi sayesinde markalar çok kısa süre içinde ürünlerini geniş bir kitleye duyurabilmektedir. Takipçi sayısı ve oluşturulan içeriğe göre çok sayıda influencer bulunmaktadır. Kendilerine özgü, bağımsız bir şekilde içerik üreterek hedef kitlelerini arttırmaya çalışılar. Yemek, eğlence, gezi, spor, kozmetik ve daha bir çok konu için özgün içerik üretirler.

Başarılı bir sosyal medya fenomeni olmak için düzenli olarak paylaşım yapılması gerekiyor. Yapılan paylaşımın samimi olması ve doğal davranarak hedef kitleyi olumlu etkilemek son derece önemlidir. Bu sayede işbirliği yaptığımız markalara da daha sıcak görülürüz.

Sosyal medya üzerinden fenomen olan kişiler doğru adımlar atarak başarılı yatırımlar yapmaları halinde daha çok büyüme şansına sahip olabiliyor. Genel olarak kişiler yeteneklerine göre kendilerine bir alan belirler ve buna uygun olarak hareket eder. Oyuncu, şarkıcı, model ve daha bir çok farklı meslek grubunda karar verici niteliğe ulaşan fenomenler olduğunu ifade etmek mümkündür. Sosyal medya Fenomenleri hakkında bilgi almak ve Türkiye’de başarıya ulaşan fenomenleri öğrenmek için yazımızı takip edin.

Türkiye’de Popüler sosyal medya fenomenleri

Reynmen; çıkardığı şarkılar ile bilinen genç kitleyi hedef bir sosyal medya fenomenidir. İnstagram ve Youtube gibi platform üzerinde son derece etkilidir. Gerçek adı Yusuf Aktaş olan genç fenomen, daha çok müzik piyasasında ilerlemeye kaydetmektedir.

Çağrı Taner; Twitter ve İnstagram üzerinde, mizah paylaşımları yapan fenomen, İnstagram’ın en büyük hedef kitlesine sahiptir. Paylaşımları çok kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaşır.

Danla Bilic; Youtube üzerinden yaptığı makyaj videoları ile hedef kitle edinen Danla Bilic,6 milyondan fazla takipçisi ile dikkat çekiyor. Genel olarak kozmetik markaları ile işbirliği yapmaktadır.

Aykut Elmas; Vine platformlarından çıkan Aykut Elmas, mizah alanında videoları ile tanınmaktadır. 6 milyondan fazla takipçiye sahiptir ve her kitle için eğlenceli içerikler üretmektedir.

Enes Batur; Youtube videoları ile ünlü olan Enes Batur, daha çok oyunculuk ve müzisyenlik alanlarında ilerleme kaydediyor. Şu an için Türkiye’nin en büyük Yotube kanalına sahiptir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir