Ankara büyükşehir belediyesi Twitch hesabı açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Twitch yayıncısı Pqueen’e vermiş olduğu yanıtla insanları gülümsetmişti. Kendi yayın kanalını açan Mansur Yavaş, henüz canlı yayın yapmadan 20,500 takipçiye ulaşmayı başardı. Son zamanlarda içerik platformlarında siyasetçiler ve ünlü isimlerde yer almaya başlamıştır. Gençler ile iletişim kurmak için bunu fırsat bilen siyasetçilerin bu hamleleri genel olarak olumlu dönüş almaktadır. Ankara Büyükşehir belediyesi başkanı da yaptığı hamle ile önemli bir artı puanı hanesine yazdırdı.

Twitch, insanların yayın açarak oyun oynayabildiği, takipçileri ile sohbet edebildiği bir platformdur. Bu platform üzerinden kişiler kendilerine ait yayınlarını yapabilir ve takipçilerinden bağış toplayabilir. Hal böle olunca, sosyal medya unsurlarının gittikçe popülerleşmesi ile birlikte siyaset kanadından da bu anlamda hamleler gelmiştir. Bir çok siyasetçinin Twitter üzerinde aktif olduğunu biliyoruz. Fakat Twitch kanalı açan ilk siyasetçiler arasında Mansur Yavaş yer almaktadır. Gençler ile iletişime geçmek için bu yolu izleyen Büyükşehir Belediye başkanı kısa süre içinde çok sayıda takipçiye ulaşma başarısını gösterdi.

Mansur Yavaş tarafından açılan hesap çok kısa süre içinde doğrulandı. Yayın geçmişi olmamasına karşın kanalı çok kişi tarafından takip edildiği bilinmektedir. Geçtiğimiz günlerde, Twitch yayıncısına verdiği cevap ile insanları gülümseten Yavaş, hesabını ne amaçla açtığı ile alakalı bilgi paylaşmadı.

Twitch ne işe yarar?

Türkiye’de sosyal medya uygulamalarına olan ilginin her geçen gün arttığını biliyoruz. İlgi artışı ile beraber bir çok sektör, ürün ve marka tanıtımını yapma adına bu alanlara yönelim gösterdi. Önemli reklam kampanyaları sosyal medya üzerinden düzenlenmektedir. Fakat sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda siyasetçilerin seslerini duyurmaları adına son derece önemli bir fırsat sunar. Çok büyük paralar harcayarak mitingler düzenlemek yerine, sosyal medya üzerinde herhangi bir harcama yapmadan yayın açmak ya da metin paylaşmak mümkün olur. Bu sayede gençlerin nabzını tutabilir.

Twitter, sosyal medya uygulamaları arasında siyasi kimliğe sahi olan kişiler tarafından en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Bunun nedeni ise kısa ve net bir şekilde metin üzerinden mesaj verme şansı olmasıdır. Aynı zamanda interaktif bir girişimdir. Fakat Twitch’in bu anlamda daha etkili olduğunu ifade edebiliriz. Canlı yayın olduğu için sohbet etmek mümkün oluyor. Siyasetçiler için bu tarz platformları etkin kullanmak son derece değerli bir hale gelmektedir. Bunu fırsata çevirmek, kişilerin siyasi kariyerlerinde de değişimlere neden olabilir.

Sizlerde Twitch Takipçi, Canlı yayın izlenme paketleriyle ilgileniyorsanız hemen mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Twich Takipçi Satın Alma Sayfası

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir