Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram hesabı doğrulama rozeti, bildiğimiz Instagram mavi tik, Instagram profilinin doğrulandığını gösterir. Genellikle sosyal medya platformlarında hesabı olan ünlüler, futbolcular, politikacılar ve markalar Instagram mavi tik kullanır. Mavi tik, bu hesapların gerçek kurumsal ve kişisel hesaplar olduğunu gösterir.

Instagram Mavi Tik Ne İşe Yarar?

Instagram mavi tik genellikle bu hesapların tanınmış hesaplar ve marka hesapları için orijinal olduğunu gösterir.

Instagram Mavi Tik Koşulları Nelerdir?

Instagram’dan mavi tik ile doğrulanmış bir rozet almak isteyen bir hesabın belirli koşulları karşılaması gerekir. Instagram, mavi tik başvurularını değerlendirirken öncelikle hesabın kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için uygun olup olmadığına bakar. Ayrıca, platformun doğrulama standartları dahilinde Instagram’ın belirli standartlarını karşılayıp karşılamadıklarını da değerlendirir.

  • Özgün olmak.
  • Benzerinin olmaması.
  • Dikkati çekmesi lazım.
  • Tanınmışlık

1- Özgünlük

Instagram’ın mavi tik verirken göz önünde bulundurduğu önemli koşullardan biri, hesabınızın benzersiz olmasıdır. Yani yukarıda da belirttiğimiz gibi hesabınızın gerçek bir kişi tarafından açılmış veya tescil edilmiş bir işletme veya kuruluşu temsil etmesi gerekmektedir.

2- Benzersizlik

Mavi işaretli hesapları almak için gereken bir diğer koşul da benzersizliktir. Başka bir deyişle, Instagram hesabınız temsil ettiği kişi veya işletme ve kuruluşun benzersiz bir varlığı olmalıdır.

3- Dikkat Çekicilik

Instagram’ın mavi tik etiketleri sağlarken göz önünde bulundurduğu şeylerden biri, hesabınızın dikkat çekeceğidir. Hesabınız ücretli veya promosyon içerikli bir haber kaynağında görünüyorsa, kabul edilmez.

4-Tanınmışlık

Mavi tik alabilmek için tanınmışlık, haber sitelerinde yer almanız, Medyatik olmanız önemlidir. Tanınmış kişiler başvuru yaparak genelde tamamen olumlu olarak başvuruları kabul görmektedir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir