Instagram Reels ve Tiktok Arasındaki Farklar

İnstagram Reels vs Tiktok arasındaki farklar, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok fazla merak edilmektedir. İkisinin de arasında en önemli fark Tiktok uygulamasında 1 dakika limit var iken İnstagram Reels’de bu limit 15 saniyedir.

Facebook, İnstagram Reels’İ Tiktok uygulamasına rakip olarak çıkartmıştır. Reels ile özel gönderi içinde keşfet sayfasına uygun olarak video oluşturmak mümkündür. Takipçiler ile video paylaşmak isteyen kullanıcılar tarafından çok sık talep edilmektedir. Tiktok’un geleceği ile alakalı belirsizlikler, bu uygulamanın gelecekte daha parlayacağını göstermektedir.

Tiktok uygulaması ile kısa videolar paylaşabilirsiniz. Videolarınızın kalitesi ve içerikleri sayesinde takipçilerden beğeni almanız mümkün olmaktadır. İnstagram Reels de sizlere bu formda hizmet veriyor. Hangisini seçmeliyim konusunda genellikle kişiler kararsız kalıyor. Fakat Tiktok uygulamasının daha genç kesime hitap ettiğini ifade edebiliriz. Kendi dünyasını oluşturan bir uygulama olan Tiktok, İnstagram Reelse göre şu an için çok daha fazla kullanıcıya sahiptir.

Reels ile, Tiktok uygulamasında yapılan benzer ses ve müzikler içeren kısa formlu video kaydetme ve düzenleme yapabilirsiniz. Geçtiğimiz sene test edilen ürün başarılı bir test aşaması sonrasında, güncel olarak sık tercih edilen bir yapı haline geldi.

ABD yönetimi tarafında açıklamalar, Tiktok’un geleceği hakkında kararsızlıklara neden oldu. ABD’de ilk çıkışını yapan Reels’in çıkışı da bu tehditler üzerine oldu. Türkiye’de de kullanılmaya başlayan video izleme seçeneği, çeşitli içerikler ile takip edilmesi gereken bir özelliktir.

Video hazırlama için Hikayeler kısmını kullanabilirsiniz. İnstagram’ın ekranında altında yer alan Rolodex’i Reels için bir sekme eklemek üzere güncellediler. Reels oluşturma süreci Tiktok ile benzer bir yapıya sahiptir.

Tiktok nasıl kullanılır?

Tiktok, piyasa girişi ile itibari ile hızlı bir şekilde etkileşim almayı başardı. Günümüzde milyonlarca Tiktok kullanıcısı olduğunu ve bunların bir kısmının video yükleyerek kazanç elde ettiğiniz biliyoruz. Reels uygulamasına göre çok daha kişisel bir video aracıdır. İnsanlar yakın çevreleri ile çektikleri videoları bu platform üzerinden yayınlar. Aynı zamanda canlı yayın açma seçeneği de vardır.

Medyanın gücü internet ortamına doğru kaymaktadır. Geleneksel medya yerine günümüzde daha çok sosyal medya platformları üzerinden yapılan yayınlar ve çekilen videolar dikkat çekiyor. Bu da yeni girişimlerin artmasına neden oluyor.

Instagram Reels nedir?

Video oluşturma aracı olan Reels, Hikayeler kamerası ile erişim sağlayabileceğini bir mod. En fazla 15 saniye video çekebilirsiniz. Müzik ekleme ve oynatma hızını ayarlama gibi imkanlar vardır. Gerçeklik efekti kitaplığı da kullanılabilir. Reels paylaşmak ile, herhangi bir instagram paylaşımı yapmak aynıdır. Herkese açık olan hesaplar keşfet sekmesindeki ayrılmış alanda paylaşım yapabilir.

İnstagram Reels ve Tiktok Arasındaki Farklar konusunda sizlere bu şekilde açıklama yapabiliriz. Genel anlamda büyük bir fark olduğunu ifade etmek doğru değildir. Fakat süreçte nasıl değişimler olacağı merak konusudur.

Instagram Reels İzlenme Beğeni Paketleri Satın Almak İçin

Instagram Hizmetleri

Tiktok İzlenme, Takipçi ve Beğeni Paketleri Satın Almak İçin

Tiktok Hizmetleri

Ziyaret Edebilirsiniz.

 

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir