İnstagram’da takip edilmesi gereken sayfalar

İnstagram’da takip edilmesi gereken sayfalar dediğimiz zaman herkesin aklına başka bir sayfa ismi gelebilmektedir. Bu daha çok kişinin ilgi alanı ile alakalı bir konudur. Mizah, spor, kültür, film, eğlence, gezi, bakım, kozmetik ve daha bir çok alanda faklı alanlarda sayfa yer almaktadır. Genel olarak büyük bir takipçi kitlesi olan sayfalar daha çok mizah ağırlıklı sayfalardır.

Her sosyal medya hesabının aslında belli bir takipçi kitlesi vardır. Örnek olarak instagram mizah ağırlıklı olarak takip edilir. Daha çok genç kesim tarafından takip edilmesinin yanında sinema, genel kültür ve benzeri bir çok alanda da sayfa yer aldığını ifade etmek mümkündür. Türkiye’de sosyal medyanın gelişimi ile birlikte yeni sayfalar da ortaya çıkmıştır.

İnstagram kullanıcıları genel olarak kendilerine hitap eden sayfaları takip etmek ister. Bunun için herkesin değişken belirleme süreçleri olabilir. Örnek olarak bir paylaşımını beğendiğiniz sayfayı hemen takip edebilirsiniz. Ya da arkadaşınızın önerisi üzerine takibe başlayabilirsiniz. Bazı sayfalar ise içeriklerini görmek için takip etme zorunluluğu koyar. Bu nedenle sayfaları takip ederiz. Eğer içerikler hoşumuza giderse takip etmeye devam ederiz. Aksi halde takip etmekten çıkabiliriz.

İnstagram’da hangi sayfalar takip edilmeli?

İnstagram takip edilmesi gereken sayfalar için belli konu başlıkları altında incelemek yapmak gerekiyor. ilk olarak kişinin eğlence anlayışı, yemek içme anlayışı ,kültür seviyesi, kimleri takip ettiği gibi konula takip edilen kişi belirleme noktasında etkili oluyor. Türkiye’de Nusret ve Acun’un çok sık takip edildiğini görebiliriz. Nusret uluslar arası anlamda bilinirliği olan bir kişidir. Bu nedenle dünya üzerinde çeşitli bölgelerde takipçisi vardır. Acun ise, Tüm Türkiye tarafından takip edilen bir medya devidir. İnstagram hesabını da aktif kullanır. Aynı zamanda özel hayatı da insanların ilgisini çeker.

İnstagram’da takip edilen popüler sayfalar sonrasında farklı anlayışlara sahip olarak insanların samimiyetinin kaybolmasına neden oluyor. Bir sayfa, büyüme aşamasında daha çok takipçilerinin isteklerine göre hareket eder. Büyüdükten sonra ise reklam verenlerin yönlendirmesi ile hareket eder. Tepki toplamak için buna göre paylaşımlar yapar. Kısacası daha çok insan tarafından takip edilmek ve merak toplamak adına kendinden ödün verir. Bunun ne kadar profesyonel olduğunu bilmek kolay değildir.

İnsanlar genel olarak tuttukları takımları, sevdikleri sanatçıları, arkadaşlarını, ailelerini, yakınlarını, fikirlerine önem verdiği kişileri takip eder. Bunların yanında eğlence sayfaları, kültür sayfaları, kozmetik sayfaları, arkadaşlık sayfaları da takip edilmektedir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir