Çalınan Facebook Hesabımı Nasıl Geri Alırım

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren bilgisayarlar ve uygulamalarla İnternet sahtekarlıkları da hayatımızda hızla yerini aldı.

Bu yazımızda çalınan Facebook hesaplarınızı nasıl geri alırsınız bununla ilgili bilgileri aktaracağız talimatları doğru bir şekilde uygularsanız hesabınızı kurtarabilirsiniz.

  1. İlk olarak çalınan Facebook hesabınızı kurtarmak için faceebook’un adresini ziyaret etmeniz gerekiyor.
  2. Sizin de bu yöntemi kullanarak hesabı çalıp çalmadığınızı doğrulamak amacıyla bazı sorular gelecek, bu sorulara doğru cevap vermeniz gerekiyor.
  3. Sorulara verdiğiniz doğru her cevap Facebook’un yapay zeka süzgecinden geçerek hesabın gerçek sahibi olup olmadığınızı tespit edecek ve doğrulama sistemini gerçekleştirdikten sonra da yeni şifrenizi oluşturmanızı sağlayacak.
  4. Eposta adresiniz, telefon numaranız, kullanıcı adınız, adınız ve soyadınızı sisteme girerek ara butonuna tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfadan facebook hesabınız çalınmadan önce kullandığınız şifreyi girin. E posta adresinizde bir değişiklik yoksa sistemde kayıtlı olan e-posta adresinizle şifre sıfırlama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. facebook sistemindeki güncel olan e-posta adresine sıfırlama kodu gönderecektir. Gelen kodu gerekli alana yazarak devam etmeli ve yeni bir şifre oluşturmalısınız. Yeni şifrenizi oluşturduktan sonra yenilenen ekranda hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Yeni Şifre Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Facebook şifreniz uzun olsun, kolay tahmin edilen ardışık sayılardan olmamasına dikkat edin ve şifrenizin içerisinde en az bir büyük harf ve bir rakam olmasına, özel karakterler kullanmaya dikkat edin.
  2. Şifrenizi doğum tarihi evlilik yıl dönümü vs. içeren tarihlerden oluşturmamaya dikkat edin.
  3. Facebook e-posta görünürlük durumunu kapalı hale getirin. facebook hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresinizin şifresi uzun ve güvenilir olsun
  4. Facebook hesabınıza mutlaka bir telefon numarası ekleyin. Yapılacak olan her şifre değişikliği için telefon numaranıza bir doğrulama kodu gönderilir o kodu girmeden şifre değiştirme işlemi gerçekleştirilmez.

Bu maddelere dikkat ederek facebook hesabı şifresi oluşturmak yararınıza olacaktır…

Bu sayede yeniden elde ettiğiniz hesabınızdan paylaşım yapmaya, beğeniler almaya ve yeni takipçiler edinmeye devam edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir