Instagram hesabı nasıl tamamen silinir ?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram iki milyardan fazla aktif kullanıcıya sahiptir. Bu kapsamda bir çok kullanıcı tarafından kullanılan uygulamanın sayısı her geçen gün artmaktadır. Instagram’a veda etmek isteyenlerin sayısıda doğru orantılı olarak hızlıca artmaktadır. Instagram silme nasıl yapılır ? sorusunun cevabını bu yazıda sizlere vermeye çalışacağız. Instagram hesap kapatma işleminin nasıl yapılacağını sizlere yazımızda anlatıyoruz.

Instagram kalıcı hesap silme nasıl yapılır ?

Kalıcı olarak instagram kapatma ve silme işlemi öncesinde paylaşımlarınızı yedeklemenizi önermekteyiz. Çeşikli araçlar ile fotoğraflarınızı indirebilir ve doğrudan instagram uygulaması ilede kaydedebilirsiniz.

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Yukarıda verdiğimiz linke tıklayarak işlemlere başlayabiliriz.

Eğer daha önce giriş yapmadıysanız, önce kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmanız gerekiyor.
Bu aşamada Instagram’ın Hesabını neden silmek istiyorsun? sorusuna yanıt vermeniz gerekiyor. Gizlilik endişelerinden, yeni hesap açmaya kadar birçok farklı gerekçe sunabiliyorsunuz. Ancak bu önerilerle uğraşmak istemiyorsanız, doğrudan “Başka bir şey” seçeneğine tıklayın.

Instagram hesap silme işlemini tamamlamak için artık tek yapmanız gereken şifre girmek. Şifrenizi tekrar girdikten sonra aşağıdaki “Hesabı Sil” butonuna tıklamanız yeterli.

Hesabı sil butonuna tıkladıktan sonra Instagram’ın giriş ekranına yönlendirilecekseniz. Artık herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, hesabınız artık başkaları tarafından görüntülenemez.

Instagram silme işlemini nasıl iptal edebilirim ?

Instagram hesabı nasıl silinir sorusunu yanıtladık, pişman olanlar için geri dönüş yolu varmı ? Cevabımız evet, hesap silme sayfasında 30 günlük işlem süreniz var bu süreyi geçirmeden silme işlemini iptal edebilirsiniz.

Eğer sosyal medyaya veda etmek konusunda şüpheleriniz varsa hesabınızı tamamen silmeden, bir süreliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer adıyla dondurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer daha uzun bir süre sonra kararınız değişirse, hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir