Sosyal Medya’nın Önemi Artıyor

Günümüzden yaklaşık 20 yıl öncesine kadar da internet ve bilgisayar bu günkü gibi hayatımıza girmemişti. Teknolojideki gelişmeler ile bilişim teknolojileri de kendini göstermiştir. Yuvarlak ekranlı bilgisayarlar yerini ince ekranlı ve geniş kapasiteli bilgisayarlara bırakmıştır. 2010 yılı ile beraber tablet bilgisayarlar da gelişmesine paralel olarak hayatımızdaki yerini almıştır. Bu gelişmeler ışığında internet kullanıcılarının sayısı da yükselmiştir. 2020 yılı itibariyle Türkiye’de internet kullanıcıları sayısı nüfusun ¾’ünü geçmiştir. Hal böyle olunca bu kullanıcılar internette geçirdikleri zamanın büyük bölümünü Chat, Mail, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında geçirmektedirler.

Günümüzdeki Sosyal Medya Platformları

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarını da karşılama yoluna gitmiştir. Bu doğrultuda oluşturulan sosyal medya hesapları geniş kitlelere hitap etmiş ve bu insanların buluşma noktası olmuştur. Bu çerçevede oluşturulan sosyal medya platformlarından önemli olanları şunlardır: Facebook, Twitter, E Mail, Chat, Whatsapp, Telegram, Youtube, Google arama motoru ve bunun yanında alışveriş siteleri.

Sosyal Medyanın Önemi

Yukarıda da saydığımız gibi geniş kitlelere ulaşabilen sosyal medya ile yapılan işler ve sosyal medyanın faydaları saymak ile bitmez. Ülke genelinde ele alındığında sosyal medya ile kamu düzenine idareciler tarafından yön verilmektedir. Gündem maddeleri oluşturulmaktadır. İnsanların çok sevdiği müzik insanları sosyal medya aracılığıyla takip edilmektedir. İnsanlar hayranı olduğu sporcuları, film yıldızlarını, aktristleri, devlet adamlarını, filmleri sosyal medya aracılığıyla takip etmektedir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir