Twitter gündem nasıl takip edilir?

Twitter gündem nasıl takip edilir sorusu, Twitter uygulamasını yeni kullanmaya başlayanlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Sosyal medya günümüzde son derece önemli bir yapıdır. İnsanların gündemi takip etmesi, yeniliklerden haberdar olması sosyal medyayı takip etmesi gerekiyor. Aynı zamanda kişi sosyal medya hesapları üzerinde kendi gündemini de yaratabilmektedir.

Her gün atılan çok sayıda tweet arasından önemli olanları ayıklamak bazen mümkün olmaz. Bu nedenle twitter bizler için trend topic listesi oluşturmaktadır. Buna aynı zamanda TT ismi de verilmektedir. Dünya, ülke, il gündemlerini bu şekilde takip etmek daha akılı bir hareket olacaktır. Kolayca istediğimiz bölgenin twitter gündemine ulaşmak mümkündür.

Twitter uygulamasının ana amacı insanları gündem ile buluşturmak, her insanın rahatça fikrini ortaya koymasını ve diğer insanların da bunu okumasını sağlamaktır. Çok fazla etkileşim alması da bu neden dayanır. Takip ettiğiniz kişilere bağlı olarak ekranlarınıza paylaşımlar düşer.

Twitter TT takip et

Twitter TT tepesinde genel olarak en çok konuşulan konuları yani en önemli gündemi görmeniz mümkün olur. Daha aşağı kısımlarda ise daha az konuşulan hakkında daha az tweet atılan gündem konularına gelmiş olacaksanız. Twitter gündem listesini görmek için giriş yaptığınız cihaza bağlı olarak mobil ve tarayıcıda farklı olmaktadır.

Eğer Twitter uygulamasına, mobil olarak erişim sağlıyorsanız keşfet bölümü üzerinden gündeme rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Diz üstü ya da masaüstü erişim kurmanız halinde twitter.com adresi üzerinden sol kısımda yer alan Türkiye Gündemi yazan kutucuğu tercih edebilirsiniz. Profil sayfaları, arama sonuçları da dahil olmak üzere her sayfanın sol kısmında gündem kutucuğu bulunmaktadır.

Twitter dünya gündemi takip et

Twitter özel bir algoritmaya sahiptir. Buna göre; kişiselleştirilmiş bir algoritma hizmeti sunar. Sizin takip ettiğiniz hesaplar ve yaptığınız aramalar, konumunuz gündem belirlenmesi noktasında yardımcı olur. İstemeniz halinde kendiniz düzenleyerek dünya gündemine hakim olabilirsiniz. Türkiye için 12 adet şehir gündemine ulaşmanız mümkündür.

Tüm bunların yanında dünya gündemi seçme işlemi için Türkiye gündemi kutucuğu yanında bulunan değiştir butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu sayede dünya gündemine geçiş yapabilirsiniz. Eski kişisel gündeme dönmek için ise, aynı seçenekler üzerinden kişiselleştirilmiş gündem al sekmesine tıklamanız gerekir.

Twitter gündem nasıl takip edilir sorusuna sizler için bu şekilde yanıt verebiliriz. Twitter uygulaması, diğer seçeneklere oranla gündem takip etmek için en uygun platformdur. Daha çok siyaset, ekonomi, spor gündemleri ile alakalı paylaşımlar olur. Daha doğrusu bu paylaşımlar daha fazla etkileşim alır.

Türkiye’de sosyal medya kullanıcı sayısı her geçen gün muazzam bir artış yaşamaya devam ediyor. Bunun ana nedeni ise gündemin artık sosyal medya üzerinde belli olmasıdır. Eğer takip etmezseniz, hayatta geri planda kaldığınızı hissedebilirsiniz.

Twitter hizmetleri satın almak için Twitter Hizmetleri Sayfası

İlginizi çekebilecek yazılar

1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir