Twitter mavi tık başvuru yoğunluğu sebebiyle durduruldu

Dünyanın en popüler platformlarından olan Twitter Uzun süre önce twitter mavi tık başvurularını askıya almıştı fakat geçtiğimizde günlerde ise Twitter profil onaylı “Mavi Tık” başvurularını tekrar almaya başlamıştı.

Twitter dün yaptığı açıklamada ise mavi tık başvurularının bir süre askıya aldığını belirten bir açıklama yaptı, sebep olarak mavi tık başvurularının aşırı yoğunluğu sebebiyle geçici olarak başvuruları durdurduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerce “Mavi Tık” başvurularını tekrar açan Twitter kullanıcılarından olumlu yorum almıştı ve bir çok kullanıcı başvuru yaparak ilgi göstermiş bu durum aşırı yoğunluğa sebep vermişti.

Twitter Mavi Tık Başvuru İşlemleri Durduruldu

Twitter mavi tık başvuruları yoğunluk sebebiyle başvuru işlemleri durduruldu. Başvurunun durdurulmuş olması kullanıcıları üzmesin lakin Şirket mevcut başvurular incelendikten sonra başvuru formunu yeniden aktif edeceği bilgisini kullanıcılarla paylaştı.

Twitter yaptığı açıklamada ise  “Çok fazla doğrulama başvurusu alıyoruz. Bu nedenle, halihazırda gönderilmiş olan başvuruları incelemek için şimdilik yeni başvuru almayı durdurmak zorundayız. Başvuruları tekrar açacağız. Söz veriyoruz. ”  açıklamasına bulundu.

Mavi Tik başvurusu nasıl yapılır ?

Twitter’da Mavi Tik alabilmek için öncelikle bazı şartların sağlanması gerekiyor. Mavi Tık başvurusu yapabilmek için telefon numarası ve e-posta hesabı onaylanmış olması gerekiyor, Ayrıca Aktif bir Twitter hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Eskiden mavi tik başvurusu ayrı bir form sayfası kullanılarak yapılıyordu fakat Twitter başvuru formunu artık uygulama hesabını entegre etmiştir.

Mavi Tık başvurusu yapabilmeniz için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor.

  • Twitter İos veya Android uygulamasından sayfayı sağa doğru kaydırarak veya web sürümünden “Daha fazla” seçeneğine tıklayarak “Ayarlar” sekmesine giriş yapın.
  • Hesap bölümüne giriniz.
  • Onaylama isteği seçeneğine tıklayın. (Şuan başvuru durdurulduğu için başvuru sekmesini göremeyebilirsiniz.)
  • Sonrasında Twitter, sizden mesleğinizi seçmenizi isteyecektir. Size en uygun seçeneği seçtikten sonra bir sonraki adıma geçiniz.
  • Bu bölümde sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyecektir. Kimlik kartınızı yükledikten sonra, şirket e-posta adresini kullanarak veya resmi web sitenizi girerek kimliğinizi doğrulamalısınız.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra başvurunuzu gönderebilirsiniz. Başvuru sonuçları birkaç hafta içerisinde değerlendirilir ve karar size eposta olarak bildirilecektir.

Sayın Müşterilerimiz mevcut Twitter takipçi sayınızı yükseltmek için Aktif Türk Twitter Takipçi paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek yazılar

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir